MAANANTAITUNNIT!

400C

Pitkään kaavailtu viikoittainen tapahtuma Maanantaitunnit aloittaa viimein toimintansa! Kyseessä on kolmetuntinen sessio klo 18.00-21.00 luentoa/opetusta/keskustelua valitun aihealueen pohjalta. Ilta on varattu yhdelle teemalle. Maanantaituntien sisältö ja ennen kaikkea muoto vaihtelee tapauskohtaisesti, joten luethan aina tapahtuman kuvauksen huolella. Niin ja mikä parasta, tunnin voi pitää kuka tahansa!

README

Lähtökohtaisesti maanantaitunnit sisältävät jonkun opetettavan aihealueen tai teeman jonka pohjalta voidaan käydä keskustelua. Maanantaitunnit voivat olla avatun teeman pohjalta tapahtuvia vapaampia yhteiskeskusteluita tai ne saattavat sisältää selkeämmän luento-tyyppisen muodon. Yhtä kaikki, rakenne ja tunnin kulku on maanantaitunnin pitäjän itse valittavissa. Tulee myös huomioida, että toiset maanantailuennot sisältävät mahdollisuuden uuden tapahtuman tai kurssin järjestämiselle maanantaituntien ulkopuolella. Tämän aloitteen voi tehdä niin tunnin pitäjä kuin kuka tahansa muukin paikallaolija.

Maanantaitunnin voi pitää kuka tahansa. Mikäli sinulla on jokin elokuvaan, elokuva-akatemiaan tai johonkin muuhun jännään liittyvä aihe tai kysymys mielessä, älä jänistä! Mikäli tunnet jonkun ulkopuolisen, joka olisi saatava jakamaan kokemuksensa meille muille, älä epäröi! Kirjoita lyhyt kuvaus maanantaitunnistasi osoitteeseen helsinkifilmacademy@gmail.com. Ehdota ajankohta seuraavien kuukauden maanantait silmällä pitäen. Mikäli sinua epäilyttää jokin seikka oman maanantaitunnin pitämisessä, älä viitsi! Me autamme mielellämme sähköpostitse. Jotta tiedät mistä akatemialaiset haluaisivat kuulla sinun puhuvan käväise virkistämässä muistia osoitteessa: https://helsinkifilmacademy.com/2012/04/04/toiveet

Ellei ohjelmassa toisin mainita, tapaamispaikkana toimii HEA:n kummisetänä ja -tätinä toimiva Donkey Hotel, joka on n. 10 elokuvatuotantofirman yhteenliittymästä syntynyt toimistokompleksi. Donkey Hotellin osoite on Vanha Talvitie 1, 2krs. Kalasatamassa. Sisään pääsee summerilla, mikäli kysyttävää Donkey Hotellista yhteyttä voi ottaa Maraan (mara.jelinko@outlinestudios.fi).

KALENTERI

21.1. Käsispiirien kevät, Vilja Autiokyrö

https://helsinkifilmacademy.com/2013/01/15/kasikirjoituspiirien-kevatkokoontuminen/

28.1. Suomalainen Elokuva 2017 – Unelmia, Rakkautta, pelkoja ja mahdollisuuksia, Jari Niemi

Tule jakamaan omat elokuviin ja niiden tekemiseen liittyvät unelmasi,
rakkautesi, pelkosi ja näkyvissä olevat mahdollisuudet. Istutetaan siemen sata vuotta täyttävän Suomen elokuvan entistä kauniimmalle ja monimuotoiselle kukostamiselle. Illan vetäjänä Jari Nieminen.  Jarilla on 26 vuoden monipuolinen kokemus elokuva- ja tv-alalta erityisesti kuvaajana, ohjaana ja tuottajana.

Jaetuilla unelmilla on enemmän voimaa!

4.2. Elokuvaaminen digijärjestelmäkameralla (DSLR) – Janne Laiho

Tunnilla käsitellään digijärjestelmäkameroiden ja muun, näihin liittyvän
kaluston käyttämistä elokuvatuotannossa. Tarkoituksena on antaa tietoa siitä
miten digijärjestelmäkameralla (esim. Canon 5DMKII) voi kuvata ja
jälkikäsitellä videota siten että lopputulos muistuttaa elokuvan estetiikkaa
(siinä mielessä kuin ”elokuvamainen” kuvallinen ilmaisu yleensä mielletään).
Lisäksi käsitellään muuta kalusto- ja ohjelmistoasiaa joka liittyy aiheeseen.
Tunnin jälkeen osallistujilla on perustietoa siitä miten (mm. millä
asetuksilla) digijärjestelmäkameralla kannattaa tietyn lopputuloksen
saavuttamiseksi kuvata, ja minkälaista muuta kalustoa ja ohjelmistoa voi
harkita käytettäväksi elokuvamaisen ilmaisun saavuttamiseksi.

11.2. Jari Nieminen – Voimia ja uskoa elokuvan tekemiseen! (Ezra Gould PERUTTU sairastapauksen vuoksi)

Musiikkivideo-ohjaaja Ezra Gould on valitettavasti joutunut perumaan tämän illan luennon sairastapauksen vuoksi. Ezra on luvannut tulla luennoimaan myöhemmin aiheesta kunhan saadaan uusi aika sumplittua! Korvaavana ohjelmana on luvassa keskustelua elokuvan tekemisestä, vetäjänä elokuva-ammattilainen Jari Nieminen. Jari toivottaa kaikki elokuva-akatemialaiset keskustelemaan, hakemaan voimia ja vahvistamaan uskoa elokuvan tekemiseen rennossa ilmapiirissä klo 18:00 – 21:00.

Tervetuloa!

18.2. Käsialan tärkeydestä – elokuva ja tyyli, Joakim Pusenius

Mitä on tyyli elokuvassa? Mitä se pitää sisällään? Onko tyyli jotain vaihdannaista ja päälle liimattua? Onko sillä mitään väliä elokuvan sisällön kannalta? Miten elokuvan digitaalinen murroskausi linkittyy tyyliin?

Tunnilla on tarkoitus puhua elokuvan tyylistä ja sen merkityksestä elokuvallisen ilmaisun kannalta. Tyylin käsite asettuu mielenkiintoiseen suhteeseen elokuvan klassista ”kielioppia” tarkasteltaessa. Tunnilla avataan tyylin käsitettä elokuvan ontologisesta näkökulmasta sekä käytännön elokuva esimerkkien avulla. Alustuksen jälkeen vapaata keskustelua aiheesta.

25.2 Elektroninen musiikki, Julius, Valve

Tunnilla opetetaan elektorinsen musiikin luomisen saloja kaikille kiinnostuneille tasosta riippumatta. Julius Valve aka APROX. opastaa kädestä pitäen digitaalisen äänentuotannon saloihin. Valve on mm. säveltänyt (lue: tuottanut) kappaleen Ruger Hauer – ”Iso Paha Susi” . Julius esittelee tietokonemusiikin perusteita käyttäen ohjelmia Ableton Live ja Reason.

4.3 Independent ABC, Mara Jelinko

Mara Jelinko luenoi independent-tuotannosta. Mara Jelinko ohjasi ja tuotti menestystä niittäneen elokuvan Pystyssä(http://outlinestudios.fi/projects/pystyssa-indebted/).

11.3 Ei maanantaituntia

17.3 Lost in timeline? – keskusteluja leikkaamisesta

Keskustelua vie eteenpäin Jyrki Levä ja Vilja Autiokyrö. Yhtenä teemoista mm. kuinka aloittaa leikkaaminen.

25.3  Ei maanantaituntia

8.4 Vapaata keskustelua

Keskustelua pitää kasassa Joakim Pusenius.

17.4 HEA-manuaali askartelu sessio

Tarkoituksena on valmistella HEA-manuaalin nimellä kutsuttua pientä projektia, joka on yritys luoda jonkinlaiset työkalut HEA:n autonomiseen toimintaa. Suunnitteilla on manuaali Helsingin elokuva-akatemialaisille, joka voisi toimia tulevaisuudessa pienenä punaisena kirjana akatemialaisten ikuisen oppimisen ja uudelleenkouluttautumisen taipaleella. Manuaali olisi zine tai esite tai jotain muuta kirjallista johon turvautua. Jos olet kirjallisesti paksuna tai kursiivina niin tule mukaan kirjoittelemaan. TAI tule mielipide-peiliksi jos kaikki kirjallinen ja teoreettinen nostattaa karvat pystyyn. Ainakin on hyvää dialogia sitten. Kaikille lämpimästi tervetuloa. Paikalla Joakim Pusenius

20.5 Mitä elokuva merkitsee…?

Tarkoituksena on herättää keskustelua elokuvan merkitystodellisuuksista, niiden rajoista ja mahdollisuuksista. Maanantaitunnilla katsotaan kaksi elokuvanäytettä ja kuullaan n. 20 minuuttinen alustus, jota seuraa ryhmäkeskustelua teeman ympäriltä.
Paikalla Ilkka Levä
Paikkana tuttuun tapaan Donkey.
Tervetuloa !!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s