Kokeellinen lyhytelokuvaprojekti etsii ehkä sinua – Mahdollisen rajoissa

Mahdollisen rajoissa -projekti tekee yhteistyötä Helsingin elokuva-akatemian kanssa:

Mahdollisen rajoissa -projekti on elokuvallista luovaa työryhmätyöskentelyä, jonka tavoitteena on tehdä kokeellista ja kriittistä elokuvaa yhteisöllisesti pro bono. Työryhmään kuuluu käsikirjoittajia, ohjaajia, kuvaajia, leikkaajia, maskeeraajia ja näyttelijöitä mutta otamme ilolla mukaan myös uusia tekijöitä. Haluamme pitää prosessin avoimena, kokeellisena ja omia rajojaan pohtivana. Työryhmä rakentaa käsikirjoitusta noin puolen tunnin lyhytelokuvaan, jonka työnimi on ”Pilottijakso”.

Työryhmä aloitti työskentelyn syksyllä 2013 ja tavoitteena on filmata kesästä 2014 alkaen. Elokuvan keskushahmo on nyky-Suomea muistuttavassa ajassa ja paikassa harhaileva Galaktinen pakolainen, jonka kohtaloa elokuva purkaa useiden irrallisen tuntuisten temaattisten kokonaisuuksien kautta. Kaikkea tuntuu pyörittävän irvokas Mainostoimisto Helvetti, jonka erilaisia kampanjoita ja elokuvan muita episodillisia kertomusfragmentteja Galaktisen pakolaisen kohtalo sivuaa. Ehkä Helvetin takana on vielä todellinen Kabinetti, kuka tietää tai hyväntekeväisyyskampanja jotain tärkeää asiaa varten.

Elokuva kokeilee tarinankerronnan kanssa ja pohtii miten, missä ja millaisista aineksista elokuvien tarinat ja merkitykset syntyvät. Yksi elokuvan fragmentti kysyy keitä psilologit ovat, missä heidän retriittinsä pidetään ja kuka niihin osallistuu. Toinen fragmentti etsii vastausta kysymykseen millaisia ratkaisuja ihmiset kehittävät selviytyäkseen päällekaatuvan tuntemattoman tulevaisuuden kanssa. Eräässä fragmentissa seurataan miten kotouttaminen toimii ja toisessa sitä, millainen on vuosisadan rakkaustarina pienellä lisämausteella. Arvoituksia tarinaan lisää sellaisten fragmenttien pohdinta, miten kosmiset laserninjat tai transpoliisit tarinaan oikein mahtuvat… Tai mikä rooli apinalla tässä tarinassa tai ihmisen historiassa ylipäänsä on ihmisten kanssakulkijana ja Zarathustran apinana? Kuvastavatko ne sillan alla mainosmaailmaa pakoilevien näyttelijöiden kohtaloa mainosten noustua elokuvan tarinoissa heidän tärkeimmäksi ja arvostetuimmaksi toimintaympäristöksi? Kysymyksiä elokuvaan sisältyy paljon mutta vastauksia infotulvana vielä(kin) enemmän, aina n:nteen potenssiin. Kivakivakivakivakiva, me olemme suomalaisen elokuvan todellisia ankeuttajia.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut olemaan mukana projektissa.

Lisätietoja:

Ilkka Levä

Sähköposti: ilkka.leva (at) helsinki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s