Ilmoittautuminen lukukaudelle 2016-2017

Helsingin elokuva-akatemian lukukausi 2016-2017 on täällä!

Meillä on taas jälleen hyviä uutisia sinulle, sinä elävän kuvan parissa itseäsi etsivä. Helsingin elokuva-akatemian suosittu kurssi Elävän kuvan seura (EKS) starttaa ensi syksynä nyt jo kolmannen kerran. Tuleva lukukausi tarjoaa uudistetun ja entistä syvemmälle henkilökohtaiseen kehitykseen tähtäävän rakenteen, joka tarjoaa ison lautasellisen vertaisoppimisen henkistä kaurapuuroa.

Mikä on EKS?

Elävän kuvan seuran idea on vertaisoppiminen. Kun joka tapauksessa opit tulevan vuoden aikana omasta alastasi ja rakkauden kohteestasi jotain, niin mikset yhtä hyvin jakaisi sitä muiden kaltaistesi kanssa? Vertaisoppimiseen tähtäävä ryhmä on kannustava ja erinomainen ympäristö hioa omaa henkilökohtaista elokuvallista maailmankatsomusta ja saada siihen lisää vaikutteita.

Tarkoituksena on että viikoittaiset maanantaisessiot tarjoavat mahdollisuuden kullekin tekijälle kehittää omaa henkilökohtaista kiinnostuksen kohdetta pidemmälle yhdessä muiden jo elokuvan parissa tavalla tai toisella työskennelleen kanssa. Kurssi on rakenteeltaan kaksiosainen, jossa tulevan lukukauden kurssilaiset pitävät kaksi kurssikertaa eli sessiota, yhden syksyllä ja yhden keväällä.

Lukukauden rakenne

Kurssi kokoontuu joka maanantai ilta kuuntelemaan kulloisenkin session vetäjän alustamaa keskustelua (vaihtoehtoisesti joka toinen maanantai). Lukukauden ensimmäisellä puoliskolla kukin kurssin osallistuja pitää yhden session (noin 3h) esitellen oman elokuvaan liittyvän syventymisaiheensa, sen taustat ja aiheen tämän hetkisen kehityksen tilan. Tämän jälkeen aiheesta käydään vapaata keskustelua tai tehdään avaavia harjoituksia sen kertaisen session vetäjän toiveiden mukaan.

Avaussessioiden jälkeen lukukauden toisella puoliskolla kurssilaiset esittelevät syventymisprosessia jälleen muille, nyt toivon mukaan aikaisemmista keskusteluista ja oman mielenkiinnon eteenpäin johdattamana. Jokainen osallistuja tuottaa kevätlukukauden loppuun mennessä vapaamuotoisen esseen aiheestaan (kirjallinen, visuaalinen, elokuvallinen, muu). Esseet kootaan Elokuva-akatemian julkaisuksi, jakamaan osallistujien ajatuksia myös laajemmin elokuva-alalle.

Mitä osallistuminen edellyttää?

  • Osallistumaan joka maanantaiseen sessioon jossa kukin vuorollaan esittää syventymisaiheensa.

  • Yhden session pituus on 3 tuntia (sis. 15min tauon)

  • Jokainen osallistuja pitää kaksi sessiota lukukauden aikana.

  • Jokainen osallistuja tuottaa kevätlukukauden loppuun mennessä vapaamuotoisen esseen aiheestaan (kirjallinen, visuaalinen, elokuvallinen, muu). Esseet kootaan Elokuva-akatemian julkaisuksi, jakamaan osallistujien ajatuksia myös laajemmin elokuva-alalle.

  • Jokainen osallistuja maksaa 30 euron suuruisen kurssimaksun jolla kustannetaan tilavuokra lukukaudeksi sekä pientä purtavaa sessioiden väliajoille.

Ilmoittautuminen

Tänä vuonna toivomme EKS:sään ilmoittautuvien esitellen hakemuksissaan aiheen, jonka parissa he joka tapauksessa työskentelisivät. Syventymisaiheita voi olla esimerkiksi:

– Väkivallan kehittyminen elokuvassa.

– Jälkifossiilisuuden ilmentyminen omissa elokuvateoksissani.

– Tilallisen kokemuksen luominen elokuvassa.

– Tragedia ja elokuva

Tulokulma voi olla käytännön läheinen tai teoreettisempi, mutta aiheen on oltava henkilökohtainen (lue. sydänverta ja hengen paatosta). Tarkoituksena ei ole pitää ensisijaisesti oppituntia tai vastaavaa “tiedonjakotilaisuutta” aiheesta jota et edes itse pidä haasteellisena. Pähkinän kuoressa kurssin ideana on asettaa itselle tavoite ja saada apua ja tukea tuon aiheen pariin syventymiseen. Tulee huomata että lukukauden ansiokkuuteen vaikuttaa ennen kaikkea se kuinka paljon sessioiden pitäjät ovat valmiita haastamaan itseään, kukin vuorollaan. Tarkoitus on ennen kaikkea ensikädessä vastata omiin intohimoihin ja kehittää niitä yhdessä muiden kanssa avoimesti. Session lähestymistapa on avoin. Sessio voi pohjautua elokuvanäytteisiin, toimintaan, alustuspuheenvuoroon tai mihin tahansa stimuloivaan. Mihin sinä olisit valmis syventymään vuoden mittaisella kurssilla yhdessä muiden kanssa?

Kurssille otetaan ilmoittautumisia vastaan. Ilmoittautumislomakkeella hakija kertoo lyhyesti biografiansa (mistä tulee mitä on tehnyt, millainen suhde henkilöllä on elävään kuvaan) ja syventymisensä aiheen (tässä vaiheessa pelkkä luonnos riittää).

Mikäli sinua kiinnostaa ilmoittauduthan ennen 1.7. 2016. Ilmoittautuminen ei ole sitova, MUTTA KURSSILLE EI VOI ILMOITTAUTUA ENÄÄ TÄMÄN JÄLKEEN.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Lisäinfoa

Kurssista järjestetään vielä infotilaisuus kaikille ilmoittautuneille 2.9.2016, jonka jälkeen mukaan lähtijät sitoutuvat kurssiin maksamalla 30 euron suuruisen lukukausimaksun. Lukukausimaksu käytetään lyhentämättömänä tilavuokriin ja pienimuotoisiin tarjouluihin sessioiden kahvitauolla.

Aikaisempina kahtena vuotena EKS on ollut menestyksekäs ja suosittu kurssi Helsingin elokuva-akatemian kurssitarjonnassa. Aikaisempien kurssien sessioraportteja voi käydä lukemassa: https://helsinkifilmacademy.com/category/kerho/lukukausi-2015-2016/

Ystävällisin terveisin

Joakim Pusenius

EKS-koordinointiryhmän viestintävastaava

Tiedustelut kurssista

joakim.pusenius at gmail.com

+358400898328

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s